Hoge Veer Bastion

Download hier de uitgebreide informatiefolder over het Hoge Veer Bastion met plattegronden en bewonersinformatie.

Momenteel zijn we volop bezig met de ontwikkeling van Hoge Veer Bastion. Een mensgericht en vernieuwend woonzorgconcept op een toplocatie aan de rivier de Donge in Geertruidenberg. De bouw is gestart 2018 en in 2019 zal het complex in gebruik worden genomen. Via deze pagina kunt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen.

We hebben deze webpagina met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld, maar aan de inhoud hiervan kunnen geen rechten worden ontleend.

ALGEMEEN

‘Hoge Veer Bastion’ bestaat uit twee bouwdelen. Een deel wordt door Zorgorganisatie Het Hoge Veer (ZHHV) gebouwd en één deel door Thuisvester. ZHHV is inmiddels van start gegaan met de bouw, dit deel wordt in december 2019 opgeleverd. De verwachting is dat Thuisvester rond die periode van start zal gaan met de bouw. De oplevering daarvan zal vermoedelijk ca. een jaar later plaatsvinden.

ZHHV en Thuisvester delen de visie dat het gebouw in het gebruik als één geheel gezien dient te worden en dat in het gehele gebouw, zowel intra- als extramurale zorg, gemixt kan worden geleverd. De zorg is daardoor niet aan een appartement, maar aan een bewoner gebonden. Alle bewoners van het gehele gebouw, alsmede bewoners uit de rest van de gemeente, kunnen van de algemene voorzieningen gebruik maken.

HOGE VEER DEEL

De binnenhuisarchitectuur van de algemene- en de woonvoorzieningen is ontworpen door de architect van het gebouw van het bureau Oomen Architecten.

In het Hoge Veer deel worden, naast een ruim, licht en smaakvol grand café met diverse voorzieningen, een buitenterras, intieme zitjes en een beweegruimte, de volgende woonzorg voorzieningen gerealiseerd:

• Kleinschalig wonen voor mensen met dementie

Dit betreft 4 groepen met in iedere groep 6 bewoners. Iedere bewoner heeft een eigen zit-/slaapkamer en een eigen badkamer/toilet. Per groep is er een ruime gemeenschappelijke huiskamer met een professionele keuken en zijn er diverse voorzieningen. Voor de 4 groepen zijn er twee grote aangrenzende tuinen.

In eerste instantie verhuizen de (verpleeghuis)bewoners vanuit het oude Hoge Veer Complex naar deze voorziening. De wachtlijst wordt beheerd door de consulenten van ZHHV. Om hier te kunnen wonen heeft u een intramurale (Wlz) zorgindicatie nodig.

• Zorg-hotel-studio’s

In het gebouw zijn 5 zorg-hotel-studio’s. Deze voorziening is voor bewoners uit de gemeente of omliggende gemeenten die tijdelijk niet thuis kunnen wonen. Bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname. De wachtlijst wordt beheerd door de consulenten van ZHHV. U kunt van deze voorziening zowel op particuliere basis als met een zorgindicatie (Wmo, Zvw of Wlz) gebruik maken.

• Intramurale appartementen

Bij aanvang zijn er 36 appartementen bestemd voor mensen met intramurale zorg. Het gaat hier om 29 driekamerappartementen (ca. 64 m2),  2 driekamerappartementen van 73,6 m2 en om 5 tweekamerappartementen (ruim 57 m2), allen met balkon (6,6 m2). In eerste instantie verhuizen de (verpleeghuis)bewoners vanuit het oude Hoge Veer Complex naar deze appartementen. De wachtlijst wordt beheerd door de consulenten van ZHHV. Om hier te kunnen wonen heeft u een intramurale (Wlz) zorgindicatie nodig.

• Extramurale appartementen

De extramurale appartementen zijn huurappartementen in de vrije sector. Vanaf 1 januari 2020 kunnen deze appartementen betrokken worden. Het betreft 12 driekamerappartementen (ca. 64 m2), allen met balkon (6,6 m2). De appartementen zijn voorzien van een luxe keuken met een inductiekookplaat, een afzuigkap, een inbouw koelkast en een inbouw vaatwasser. Ieder appartement heeft een ruime bergruimte met de mogelijkheid een was-/droogmachine en een extra koel-/vrieskast te plaatsen. Ook is er sprake van duurzame vloerverwarming en -koeling. De vloeren zijn afgewerkt met luxe, hoogwaardige vinyl stroken in houtprint.

De appartementen zijn gemixt tussen de intramurale appartementen en zijn ook geschikt voor intramurale zorg. Bij een toename aan zorg of verandering van de zorgindicatie, hoeft u in principe dus niet (meer) te verhuizen.

Alle bewoners van Hoge Veer Bastion krijgen de zorg geleverd door locatie gebonden teams van Zorgorganisatie Het Hoge Veer. Hierdoor is het onder meer mogelijk om, indien nodig, gedurende 7 dagen per week en 24 uur per dag zorg in de nabijheid te leveren.

De kale huurprijs (prijspeil 2019) van deze appartementen is € 1.042,42 per maand (excl. servicekosten). De servicekosten zijn op voorschot € 57,75 per maand (prijspeil 2019). Afrekening van de servicekosten vindt plaats na afloop van het jaar op basis van werkelijke kosten.

Om voor dit zorgappartement in aanmerking te komen, dient u te beschikken over een zorgindicatie (WMO of Zvw). In geval van een tweepersoonshuishouden dient minimaal één van de twee partners over een zorgindicatie te beschikken.

Daarnaast dient uw jaarinkomen minimaal € 42.500 te bedragen.

Indien u voor een appartement in de vrije huursector in aanmerking wil komen, kunt contact opnemen met onze consulenten. Klik hier om u aan te melden: zorgadviseurs

THUISVESTER DEEL

In het Thuisvester deel worden 50 driekamerappartementen met balkon gerealiseerd die allen geschikt zijn voor zowel wonen met extramurale zorg (Wmo of Zvw) als voor wonen met intramurale zorg (Wlz).

Bij een toename aan zorg of verandering van zorgindicatie, hoeft u in principe dus niet (meer) te verhuizen. Het betreft qua afmeting twee type appartementen, met twee verschillende huurprijzen. Later volgt hier meer informatie over.

De extramurale appartementen zijn sociale-huurwoningen, de betreffende regelgeving is hierop van toepassing. Vanuit het oude Hoge Veer Complex verhuizen er bij oplevering 12 intramurale bewoners naar dit deel en een nog onbekend aantal aanleunbewoners. De appartementen die overblijven zullen t.z.t. worden aangeboden via o.a. deze website en advertenties in de regionale bladen.

De wachtlijst wordt beheerd door de consulenten van ZHHV.

Om hier te kunnen wonen heeft u een extramurale (Wmo of Zvw) of intramurale (Wlz) zorgindicatie nodig. (Pas als er geen gegadigden zijn met een genoemde zorgindicatie, wordt er een appartement toegekend aan iemand zonder zorgindicatie.)

3D impressie van Hoge Veer driekamerappartement

Plattegrond van Hoge Veer driekamerappartement

Volg de bouw op het youtubekanaal van Geertruidenberg in beeld