Hoge Veer Bastion

Locatie Hoge Veer Bastion

Bekijk de videoimpressie van het Hoge Veer Bastion. Gelegen op een toplocatie aan het water in de gemeente Geertruidenberg is dit een woonzorgcomplex waar u met uw partner heerlijk kan wonen en waar het voor de medewerkers eveneens heerlijk is om te werken.

Scroll naar beneden voor meer informatie over deze locatie en de mogelijkheden die geboden worden.

Geluk centraal, verpleeghuis verleden tijd

Uniek is dat mensen met verpleegzorg niet meer hoeven te verhuizen naar een verpleeghuis, maar in een volwaardig driekamer appartement kunnen blijven wonen. Niet meer noodgedwongen verhuizen naar een kleine kamer, gescheiden worden van de partner en afstand moeten doen van persoonlijke bezittingen, privacy en huisdieren. In dit bijzondere project staan welzijn en geluk van mensen centraal!

Leven houdt niet op als je oud of ziek bent

Niet geleefd worden, maar zelf je leven leiden, ook al is er sprake van complexe zorg. Het gebouw, de voorzieningen en de dienstverleners ondersteunen de bewoners hierbij, zodat men zo lang en zo veel mogelijk het eigen leven kan blijven bepalen.

Gemixt wonen

Men kan al voor een driekamer appartement vanaf 65 m2 in aanmerking komen met een lichte zorgindicatie. Leeftijd speelt geen rol. De appartementen voor mensen met weinig en veel zorg zijn gemixt. Bij een toename aan zorg hoeft men niet te verhuizen.

Grand café

In het Hoge Veer Bastion is een groot grand café met terras, lounge, biblio­theek, bar en clubs voor groepsactiviteiten. Hier kan men de hele dag en avond terecht om mensen te ontmoeten, wat te drinken en te eten. Ook buurtbewoners zijn hier welkom.

Beweegruimte

Bewegen is niet alleen belangrijk voor de lichamelijke vermogens, maar ook voor het psychische vermogen. Gebleken is dat mensen gelukkiger worden door te bewegen. Centraal gelegen in het Hoge Veer Bastion is er een beweegruimte voor bewoners en mensen uit de gemeente. Hier worden in samenwerking met onder andere de WOG verschillende beweegactiviteiten georganiseerd. Bewegings­apparatuur is aanwezig. De beweegruimte is mogelijk gemaakt door een schenking van Stichting Ouderenhuisvesting Prins Maurits Geertruidenberg.

Niet wegstoppen, meedoen en erbij horen

Het streven is dat de bewoners zo lang en zo veel mogelijk kunnen blijven deelnemen aan het leven buiten het Hoge Veer Bastion. De sociale contacten die hierdoor in stand blijven zijn belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan deelname aan het verenigings- of kerkelijk leven, winkelen, bezoek aan stamkroeg, club of kapper, enz. Mocht vervoer een probleem zijn, dan kan er gebruik worden gemaakt van vervoersdiensten door vrijwilligers. 

Meer informatie

Wilt u meer informatie, zich aanmelden of een indicatie aanvragen? Neem dan contact op met onze consulent.

Download hier de uitgebreide informatiefolder over het Hoge Veer Bastion met plattegronden en bewonersinformatie.

HET HOGE VEER EN THUISVESTER

Hoge Veer Bastion bestaat uit twee bouwdelen. Een deel is eigendom van Zorgorganisatie Het Hoge Veer (ZHHV) en is sinds december 2019 in gebruik genomen en een deel is eigendom van Thuisvester en is sinds juni 2021 in gebruik genomen.

ZHHV en Thuisvester delen de visie dat het gebouw in het gebruik als één geheel gezien dient te worden en dat in het gehele gebouw, zowel intra- als extramurale zorg, gemixt kan worden geleverd. De zorg is daardoor niet aan een appartement, maar aan een bewoner gebonden. Alle bewoners van het gehele gebouw, alsmede bewoners uit de rest van de gemeente, kunnen van de algemene voorzieningen gebruik maken.

HOGE VEER DEEL

In het Hoge Veer deel worden, naast een ruim, licht en smaakvol grand café met diverse voorzieningen, een buitenterras, intieme zitjes en een beweegruimte met professionele apparatuur, de volgende woonzorg voorzieningen gerealiseerd:

• Intramurale appartementen

Het betreft ca. 36 appartementen voor mensen met intramurale zorg. Het gaat hier om 29 driekamerappartementen (ca. 64 m2),  2 driekamerappartementen van 73,6 m2 en om 5 tweekamerappartementen (ruim 57 m2), allen met balkon (6,6 m2). De wachtlijst wordt beheerd door de consulent van Hoge Veer Bastion. Om hier te kunnen wonen heeft u een intramurale (Wlz) zorgindicatie nodig.

• Extramurale appartementen

De extramurale appartementen zijn huurappartementen in de vrije sector. Het betreft ca. 12 driekamerappartementen (ca. 64 m2), allen met balkon (6,6 m2). De appartementen zijn voorzien van een luxe keuken met een inductiekookplaat, een afzuigkap, een inbouw koelkast en een inbouw vaatwasser. Ieder appartement heeft een ruime bergruimte met de mogelijkheid een was-/droogmachine en een extra koel-/vrieskast te plaatsen. Er is sprake van duurzame klimaatbeheersing via vloer- en luchtsysteem. De vloeren zijn afgewerkt met luxe, hoogwaardige vinyl stroken in houtprint.

De appartementen zijn gemixt tussen de intramurale appartementen en zijn ook geschikt voor intramurale zorg. Bij een toename aan zorg of verandering van de zorgindicatie, hoeft u in principe dus niet (meer) te verhuizen.

Alle bewoners van Hoge Veer Bastion krijgen de zorg geleverd door locatiegebonden teams van Zorgorganisatie Het Hoge Veer. Hierdoor is het onder meer mogelijk om, indien nodig, gedurende 7 dagen per week en 24 uur per dag zorg in de nabijheid te leveren.

Om voor dit zorgappartement in aanmerking te komen, dient u te beschikken over een zorgindicatie (WMO of Zvw). In geval van een tweepersoonshuishouden dient minimaal één van de twee partners over een zorgindicatie te beschikken.

Daarnaast dient uw jaarinkomen minimaal € 42.500 te bedragen.

Voor meer informatie of wanneer u voor een appartement in de vrije huursector in aanmerking wil komen, kunt contact opnemen met de consulent van Hoge Veer Bastion. Klik hier om u aan te melden: consulent

• Kleinschalig wonen voor mensen met dementie

Dit betreft 4 groepen met in iedere groep 6 bewoners. Iedere bewoner heeft een eigen zit-/slaapkamer en een eigen badkamer/toilet. Per groep is er een ruime gemeenschappelijke huiskamer met een professionele keuken en zijn er diverse voorzieningen. Voor de 4 groepen zijn er twee grote aangrenzende tuinen.

De wachtlijst wordt beheerd door de consulent van Hoge Veer Bastion. Om hier te kunnen wonen heeft u een intramurale (Wlz) zorgindicatie nodig.

• Zorg-hotel-studio’s

In het gebouw zijn 5 zorg-hotel-studio’s. Deze voorziening is voor bewoners uit de gemeente of omliggende gemeenten die tijdelijk niet thuis kunnen wonen. Bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname.

De wachtlijst wordt beheerd door de consulent van Hoge Veer Bastion. U kunt van deze voorziening zowel op particuliere basis als met een zorgindicatie (Wmo, Zvw of Wlz) gebruik maken.

THUISVESTER DEEL

In het Thuisvester deel bevinden zich 50 driekamerappartementen met balkon die allen geschikt zijn voor zowel wonen met extramurale zorg (Wmo of Zvw) als voor wonen met intramurale zorg (Wlz).

Bij een toename aan zorg of verandering van zorgindicatie, hoeft u in principe dus niet (meer) te verhuizen. Het betreft qua afmeting verschillende type appartementen van ca. 67 tot ca. 87 m2.

Een 12-tal van deze appartementen worden door Zorgorganisatie Het Hoge Veer gehuurd, voor mensen met een intramurale zorgindicatie.

De overige appartementen zijn extramurale sociale-huurwoningen, de betreffende regelgeving rond een inkomenstoets is hierop van toepassing. Daarnaast dient u te beschikken over een extramurale (Wmo of Zvw) zorgindicatie. (Pas als er geen gegadigden zijn met een genoemde zorgindicatie, wordt er een appartement toegekend aan iemand zonder zorgindicatie.)

De wachtlijst wordt beheerd door de consulent van Hoge Veer Bastion.

Op deze toplocatie kunt u tevens gebruik maken van het WONEN PLUS concept van Zorgorganisatie Het Hoge Veer.

3D impressie van Hoge Veer driekamerappartement

Plattegrond van Hoge Veer driekamerappartement