Bouw Hoge Veer Bastion nog niet van start

Het oude Hoge Veer Complex in Raamsdonksveer wordt eerdaags vervangen door een bijzonder nieuwbouwproject op het Koninginnebastion te Geertruidenberg. Het is nog even afwachten wanneer de bouw van start kan gaan.

‘Helaas kunnen we nog niet van start gaan met de bouw van Hoge Veer Bastion, zoals onze nieuwe locatie gaat heten,’ aldus Menko Konings, directeur van Zorgorganisatie Het Hoge Veer. ‘We hadden gehoopt om na het doorlopen van de bestemmingsplanprocedure van start te gaan. Maar helaas, toen we onlangs de procedure hadden doorlopen en het nieuwe bestemmingsplan werd gepubliceerd, is er een beroep aangetekend bij de Raad van State. Normaal gesproken kan er dan op eigen risico van start worden gegaan met het bouwproces. In dit geval is er echter ook een zogenaamde voorlopige voorziening aangevraagd die dit tegenhoudt. Deze aanvraag moet nu eerst worden behandeld door de Raad van State. Al met al levert dit minimaal een aantal maanden vertraging op. Dat lijkt niet veel, maar momenteel zijn er lange wachttijden voor bouwmaterialen waardoor de planning complex is en stijgen de bouwkosten fors. Zolang de voorlopige voorzieningsaanvraag niet is behandeld, is de uitkomst onzeker en kunnen we niets plannen en in gang zetten.

Dit is voor de bewoners en medewerkers van het Hoge Veer Complex een hele grote tegenslag. De woon-, leef- .en werkomstandigheden in het oude complex zijn namelijk niet meer van deze tijd. Het gevolg is nu dat de bewoners daar nog langer moeten blijven wonen. Wij hopen dat er snel duidelijkheid komt en groen licht wordt afgegeven, zodat we van start kunnen gaan met dit bijzondere nieuwbouwproject, waarin de woon- en leefomstandigheden voor kwetsbare ouderen worden verbeterd. Het is een sociaal, mensgericht en vernieuwend concept, dat gezien de vergrijzing van belang is voor de toekomst van onze gemeente . Het is een plan om trots op te zijn. Kortom , een plan om snel mee aan de slag te gaan!’

Bron: Langstraat 22-02-2018