Mantelzorgwaardering Geertruidenberg 2018

De mantelzorgwaardering is bedoeld voor familieleden, vrienden of buren die gedurende een langere tijd, minimaal acht uur per week, structureel, minimaal drie maanden, zorg/hulp bieden aan een zorgvrager, die woonachtig is in de gemeente Geertruidenberg. De zorgvrager kan zowel thuiswonend als in een zorginstelling verblijven. De mantelzorger hoeft niet woonachtig te zijn in de gemeente Geertruidenberg.De waardering is aan te vragen tot 31 december 2018.

De gemeente Geertruidenbergwil ook dit jaar graag alle mantelzorgers een blijk van waardering geven in de vorm van een geldbedrag of een cadeaukaart. De uitvoering daarvan zal eind januari 2019 plaatsvinden.

Naast deze mantelzorgwaardering kunnen mantelzorgers in Geertruidenberg via Surplus Informele zorg gebruik maken van verschillende vormen van mantelzorgactiviteiten. Denk hierbij aan diverse workshop, uitjes en de dagen van de mantelzorg. Doel van deze activiteiten is om mantelzorgers met elkaar in contact te brengen en ontspanning te bieden. Alle uitjes en workshops staan vermeld in de nieuwsbrief, waarvoor men zich gratis kan abonneren bij Surplus Informele zorg.

Daarnaast biedt Surplus Informele zorg ook ondersteuning aan mantelzorgers en zorgvragers door cursussen en begeleidingsgesprekken.

Zorgt u ook voor een medemens en wilt u dit jaar ook in aanmerking komen om door de gemeente gewaardeerd te worden, meld u dan aan bij Surplus.

Aanvragen van de mantelzorgwaardering of wilt u meer weten, neem dan gerust contact op met Surplus, te bereiken via T: 0162-748600 of E: mantelzorg.geertruidenberg@surplus.nl

Download hier de flyer over de mantelzorgwaardering (pdf): MZW_GB_2018_flyer

Download hier het aanvraagformulier (pdf): MZW_GB_2018_aanvraagformulier