Benoeming directeur-bestuurder Zorgorganisatie Het Hoge Veer

In de vergadering van 1 maart jl. heeft de Raad van Toezicht van Het Hoge Veer besloten mevrouw Yolanda de Jong-van Oosten te benoemen tot nieuwe directeur-bestuurder van Het Hoge Veer. Bij dit besluit heeft de Raad van Toezicht de adviezen betrokken, die uitgebracht zijn door het Managementteam, de Ondernemingsraad en de Cliëntenraad. Zij volgt de huidige directeur-bestuurder Menko Konings op, die begin juni vanwege pensionering na ruim 26 jaar afscheid neemt van Het Hoge Veer. Per 21 mei a.s. zal Yolanda in dienst treden van Het Hoge Veer en dan samen met Menko de overdracht regelen.

Yolanda de Jong-van Oosten (1963) heeft een lange loopbaan in de zorg. Momenteel is zij ad interim directeur Zorg extramuraal en behandeling van de WilgaerdenLeekerweidegroep. Yolanda begon haar loopbaan in de zorg in 1981 als A-verpleegkundige in het Diaconessen huis te Arnhem. Hierna werkte ze als verpleegkundige Intensive Care in Rijnstate en als praktijkdocent op de Intensive Care in het Maasziekenhuis te Boxmeer. Vervolgens bekleedde ze verschillende leidinggevende functies in de zorg bij onder andere Pantein en de Zorggroep Limburg. Van 2011 tot 2018 was Yolanda bestuurder van zorginstelling Warmande, waarna ze op interim-basis diverse directie- en bestuurdersfuncties vervuld heeft.

De Raad van Toezicht is van mening dat Yolanda met haar kennis en langdurige ervaring, die ze in de diverse functies in de zorgsector opgedaan heeft, een belangrijke bijdrage zal leveren aan het functioneren van en de zorgverlening door Het Hoge Veer als een kleinschalige zorgorganisatie in Raamsdonksveer en Geertruidenberg.

Met vriendelijke groet,
Namens de Raad van Toezicht,
drs. H.A.G. Hellegers
voorzitter Raad van Toezicht