Onlangs heeft Annemarie Prinsen de unieke HBO-opleiding tot Wijkverpleegkundige behaald bij Avans+. Deze opleiding is een aanvulling op de bestaande HBO-Verpleegkunde opleiding die Annemarie al in haar bezit had. In de gemeente Geertruidenberg is Annemarie de eerste met deze promotie.

“De gezondheidszorg maakt een grote verandering door. Zorg en ondersteuning vanuit de wijkverpleging moeten mensen, met name ouderen, in staat stellen zo lang mogelijk in de eigen omgeving te blijven wonen. De verschuiving van (complexe) zorgvragen naar de wijkverpleging vraagt om een sterke regiefunctie in de wijk”, aldus Annemarie.

De wijkverpleegkundige is bij uitstek de juiste persoon om deze regie functie te vervullen. Tevens wordt de verbinding gelegd tussen wonen, zorg en welzijn. De wijkverpleegkundige indiceert de zorg zelf vanuit haar kennis en het gesprek met de cliënt waarbij de focus ligt op zelfmanagement, zelfredzaamheid, kwaliteit van leven en gepast zorggebruik. Annemarie en Zorgorganisatie Het Hoge Veer zijn trots op deze promotie!